Welkom! De Havermelkelite helpt jou - en 8.000 andere lezers - om de tijdgeest beter te begrijpen. Om de drie weken stuur ik op zondagochtend een lijstje met de beste trendverhalen over de stedelijke levensstijl. Daarnaast deel ik mijn favoriete boeken-, serie- en podcasttips én een meme van de week. Meld je hier aan - voor het bedrag van een meeneemkoffie (4,50 euro) ontvang je de uitgebreide versie van mijn nieuwsbrief. 730 lezers gingen je voor.

Waarom? Als journalist ben ik gefascineerd door de tijdgeest. Hóe we leven zegt iets over de tijd waarin we leven. “De nieuwe elite onderscheidt zich met podcasts, yoga en havermelk”, schreef ik in een van mijn verhalen. Vandaar deze naam.

Over mij. Ik ben Jonas Kooyman. Als journalist schrijf ik voor NRC over de luxe-industrie, stadsleven en tijdgeest. Ik studeerde Journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam en literatuur aan The New School in New York.

Belangrijk. Voorkom dat mijn nieuwsbrief in je spamfolder terecht komt. Als dat zo is, vink hem dan aan als gewenste mail.

Nu al zin? Klik hier voor de laatste editie of volg mij op op Instagram.

Contact? Dat kan: mail mij op havermelkelite@gmail.com

Tot de volgende editie!

Jonas Kooyman