Ik ben Jonas Kooyman, ik schrijf over trends en statussymbolen in de wereld van jonge stedelingen. Afgelopen zomer is mijn eerste boek verschenen.
Hoi,
Ik schrijf deze nieuwsbrief vanuit Mexico. Ik ben neergestreken in het kustplaatsje Mazunte, waar ik mijn dagen slijt met yoga, lezen, zwemmen in de oceaan en een zoektocht naar de beste mezcalita - een margarita, maar dan met mezcal.

Vanwege mijn vakantie een kortere editie dan normaal, maar met evenveel liefde gemaakt.
Vandaag wil ik het graag met jullie hebben over:
Waarom renclubs narcistisch zijn
De opkomst van ‘wrede’ post-MAGA twintigers en dertigers
Het opulente Amsterdamse grachtenpand van een expat-koppel
En nog veel meer lees-, kijk- en luistertips om je deze zondag mee te vermaken.
Fijne dag!
Jonas
Tips
• Toen Trump in 2016 tot president werd verkozen zag Sarah Sluimer in haar omgeving “een cocktail van diepe paniek en de kans op verzet.” Acht jaar later is daar weinig van over: ze zit vast in de comfortabele wurggreep van het Randstedelijke middenklasseleven. (NRC, betaalmuur)
• Zojuist heb ik het fantastische boek Health and Safety gelezen, de memoires van journalist Emily Witt. Ze beschrijft hierin hoe ze zichzelf verliest in het nachtleven van Berlijn en New York én in een giftige relatie, terwijl de wereld naar de klote gaat. Ook is ze kritisch op het narcisme van de jonge, intellectuele elite.
• Het luxe reformer pilates verovert de Randstad. Wat maakt deze dure sport zo populair? (Het Parool)
• Ze zijn jong, invloedrijk, soms voormalig-links en schelden het liefste met ‘homo’ en ‘mongool’. Een fascinerende reportage over de opkomst van de ‘wrede’ post-MAGA beweging die steeds meer haar stempel op de cultuur drukt. (New York Magazine)
• De afgelopen jaren zie ik steeds meer renclubs in het straatbeeld. Wat maakt deze groepen joggende stedelingen zo narcistisch? Deze interessante video legt het uit: